Wednesday, June 4, 2014

Kerana Dirimu Insan Bertuah, Deena Khaleeda =)

Sebak, pilu, sedih, namun juga bangga dengan ketenangan kawan kami dalam menerima ketentuan-Nya. Dia redha, dan tampak tenang dengan pemergian dua adiknya akibat kemalangan pagi hari itu. Meniti setiap ayat daripada statusnya, membuat aku terasa 'inspiring'. Inilah hasil tarbiyyah Allah, mendidik jiwanya menjadi begitu kental dan percaya akan setiap hikmah dari-Nya. 

"Bismillahirrahmanirrahim.. demi jiwa2 yang berada dalam genggaman Nya. Maka bersangka baiklah dengan apa apa yang berlaku  insyaAllah

Alhamdulillah dan ucapan terima kasih yang tak terhingga dari kami sekeluarga atas doa dan sokongan dari kalian, yang bersama-sama dari awal hingga sekarang, yang berkesempatan datang berziarah dan yang mendoakan dari jauh. Hanya Allah dapat balas semuanya kerana Dia jualah yang berkuasa atas setiap jiwa dan diri kita.

Setakat 2/6/2014 je rezeki kami untuk bersama dengan kedua dua arwah. Sesungguhnya perancangan Allah adalah yang terbaik. Semoga kami dan kita semua tenang di tempat, di alam masing-masing. Berada dalam ampunan, rahmat dan kasih sayangNya. Amin insyaAllah.

Maaf dari kami sekeluarga dan bagi pihak kedua dua arwah atas segala salah silap dan kekurangan kami, dan terima kasih untuk semua ucapan takziah, mesej, call yang tak sempat berbalas.

Atma Raifana binti Marhalim dan Sarah Khalis binti Marhalim. Tenang dan damailah kalian di sana. Semoga berada dalam taman-taman syurgaNya. Banyak sangat benda yang kita plan nak buat tapi tak berkempatan nak buat kt sini. InsyaAllah kita jumpa kt sana.. Kakak jaga ayah, ibu dan adik-adik untuk korang, dengan izinNya

Allahummaghfirlahuma, warhamhuma, wa'afihima, wa'fuanhuma"


-Allah always with you & your family Deena Khaleeda-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...